Tentoonstelling Kind onder Vuur

Bezoek met je klas de reizende tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ in een bibliotheek in de buurt!

 

 

Tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’

‘Kind onder Vuur’ is een tentoonstelling waar leerlingen van groep zeven, acht en de brugklas leren hoe het is op te groeien in een oorlogssituatie of ineens vluchteling te zijn. Het Rode Kruis wil tijdens het herdenkingsjaar 2020 extra aandacht geven aan deze kinderen die nu nog steeds in oorlogsgebieden leven en doet dat o.a. door middel van de tentoonstelling “Kind Onder Vuur.” We werken daarbij samen met de bibliotheken in Twente en het Memorymuseum in Nijverdal. Zij verzorgen eveneens speciale programma’s rondom 75 jaar bevrijding.

Specificaties

Waar en wanneer:

6 januari t/m  17 januari in Borne

20 januari t/m  31 januari in Oldenzaal

3 februari t/m  14 februari in Enschede

24 februari t/m 28 februari in Denekamp

2 maart t/m 27 maart in Nijverdal

30 maart t/m 10 april in Almelo

14 april t/m 17 april in Haaksbergen

20 april t/m 24 april in Hengelo

Kosten: bezoek aan de tentoonstelling is gratis

Groepsgrootte: je kunt je school/klas nu al aanmelden door op de naam van de plaats te klikken waar je de tentoonstelling wilt bezoeken. Je komt dan op een uitnodigingspagina terecht en na het invullen van je gegevens krijg je een bevestiging. De deelname is gratis.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de werkgroep Kind Onder Vuur Twente van het Rode Kruis:  Diane Kooistra; 06-41262848 of Marianne Stevelink; 06-41529740 of mail naar KOVTwente@rodekruis.nl